A fácánról
Bandy 2006.12.01. 21:58
Mint ebéd. Szóval a konyhai felhasználása. Olvassátok el, tényleg jó kaját lehet belőle csinálni.
Fácánleves
Kell hozzá: egy fácán, 50 dkg leveszöldség, egy kis fej karfiol, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 közepes méretű gomba (pl.:csiperke), három gerezd fokhagyma, tíz szem egész bors, 1 teáskanál paradicsompüré, 1 kávéskanál őrölt koriander, ízlés szerint só. A megtisztított, jól átöblített fácánt nagy fazékba kell tenni, felönteni 2,5 l hideg vízzel. Sót beleszórni, fedő nélkül kell felforralni és a habját a leves keverése nélkül kell leszedni. Ezután kisebb lángon főzés kb. egy őráig majd a megtisztított de egész zöldségeket is bele lehet tenni. A gomba megtisztítva, vastag szeletekre vágva kerüljön bele. Ezután mehet bele a paradicsompüré majd néhány perc forralás után a maradék ha is a tetejére jön amit még le kell szedegetni. Addig kell főzni amíg a húsba beleszúrt villa abból könnyen kicsúszik. Ezután a zöldségeket ki kell szedni, felvágni és beletenni a levesestálba. A fácánt kivéve fel kell darabolni, esetleg kicsontozni majd mehet az is a levesestálba és ezután mehet rá a leve is. És kész a fácánleves....
|