2. rész
Bandy 2007.01.20. 10:21
A virslifőzés rejtelmei....
Ez már valamivel bonyolultabb, de azért föltettem nehogy Zoli megúnja a vajaskenyeret!!!
Kell hozzá: virsli, víz, valami amiben megfőzöd, szeletelt kenyér (ha még nem tanultatok volna meg kenyeret szeletelni) kés, villa (ezzel kell megenni majd a virslit) meg olyan izé amivel kiszeded a virslit a forró vízből.
Hol volt hol nem volt volt egyszer egy gáztűzhely...... na erre valami kisebb fazékszerűségben tegyünk vizet melegedni. De gyújtsuk meg a gáztűzheny főzőlapját is mert ha csak simán rátesszük a vizet akkor az sose fog melegedni.... Aztán amikor forr a víz dobáljuk bele a virsliket (de csak óvatosan mert a kifröccsenő forró víz komoly égési sérüléseket okozhat!) és várjunk. Egészen addig amíg a virslik jó meg nem főnek (ez kb. 5-10 perc). Ekkor fogjunk egy olyan izét amivel kiszedjük a virslit a forró vízből (na ez is elég veszélyes művelet) és szépen szedjük ki őket egy lapos tányérra amiről majd megesszük. Várjunk egy kicsit az evészetttel mert a túl forró virslit nem túl egészséges megenni! Késsel villával lehet nagyon megenni (amit megeszünk mellé szeletelt kenyeret azt lehet harapni is, nem muszáj késsel villával!) és mustár nagyon ajánlott hozzá.
Képek folyamatban!!!
|